?

Log in

No account? Create an account

sobor_voronezh


О Соборе Воронежских святых


Previous Entry Share Next Entry
Тропарь, кондак и молитва преподобным отцам Святогорским
sobor_voronezh
Тропарь, глас 4

Светильницы многосветлии, на свещнице Святых Гор поставленнии, / и монахов множества учителие, / глас Христов в сердце своем услышавшии, / во обитель Божия Матере вселилися есте / и тамо в различных образех жития Богу угодившии, / дары духовныя от Него восприяв, / Владыку всех молите / мир Церкви и Отечеству нашему даровати / и душам нашим велию милость.


Кондак, глас 1

Отложивше прелесть мира / и презревше гордость житейскую, / временная аки суетная вменили есте, / монашеское житие возлюбив, / поношении же и злострадании / яко злато в горниле очистишася, / и яко крины сельныя / во пустыни Святых Гор добродетельным житием процветшии, / дерзновение ко Спасу стяжав, / молитеся ко Господу за обитель, град и люди, / любовию священный ваш собор почитающия / и верою вопиющия: / радуйтеся, преблаженнии и богоноснии отцы, / неусыпнии молитвенницы о душах наших.


Молитва

О преподобнии и богоноснии отцы наши святогорстии! Житием и подвигами своими стяжавшии нетленныя венцы небесныя славы и водворившись со святыми в вечных обителях, нам земным яко бесценное сокровище многоценныя мощи своя оставили есте, на них же взирающе, молим вас тепле сердцем умиленным и сокрушенным и из глубины душ наших взываем к вам: Друзи Христовы, не оставьте предстательством вашим обители, в ней же трудолюбно подвизалися есте, месту сему славу и благодать от Бога стяжав и самое место сие во свидетельство святости жития вашего Святыми Горами наречено бысть. Не оставьте нас сирых, духовнии сродницы наши и собратие, призрите на нас; молитвами вашими поддержите наша немощныя молитвы ко Творцу всяческих; испросите у Подателя вечных благ мир во днех наших; Церковь незыблему от ересей и расколов молитвами вашими сохраните; Отечество безмятежно соблюдите; дух покаяния и памятования о Господе и Его святых заповедех в сердцах наших насадите; расслабленныя души наши сном греховным и многою леностию памятию смертною и мыслию о будущем воздаянии оживите; укрепите добрые намерения нас, немощных; помозите самим делом исполнити заповеди Христовы, да поживем во всяком благочестии и чистоте. Кончину живота нашего, исполнену покаяния и Святых Таин причастну, испросите у Господа даровати нам, грешным и недостойным, с любовию память вашу совершающим. Благодетелем и добродеющим сотворите достойное, да милостыни их пред Престолом Божиим предстанут во спасение душ их. Братии и всем православным христианом даруйте дух любви и единомыслия, дух смирения и кротости, искания единого на потребу, жажду жизни духовной, ею же возжаждали в житии своем и напоени бывшее от источника жизни, оросите и наша иссохшия умы и безплодныя души, да и мы, взирая на пример жития вашего, принесем плод жизни духовной, стремясь ко блаженной вечности со Христом Спасителем, Ему же слава со Отцем и Святым Духом во веки веков. Аминь.


Источники: http://www.ortodox.donbass.com/svjati/molitva.htm и http://www.ortodox.donbass.com/svjati/tropar_i_kondak.htm

Икона http://www.ortodox.donbass.com/lavra_new/bratia/pic/ikona_big.jpg