?

Log in

No account? Create an account

sobor_voronezh


О Соборе Воронежских святых


Previous Entry Share Next Entry
Тропарь, кондак и молитва святителю Митрофану первому епископу Воронежскому чудотворецу (†1703)
sobor_voronezh
Тропарь, глас 4

Правило веры и образ кротости,/ словом и житием, пастве твоей, отче смиренномудре Митрофане, был еси,/ темже и во светлостех святых,/ солнца светлейше возсиял еси,/ венцем нетления и славы украшаемь,/ моли Христа Бога,// всей стране нашей и граду твоему в мире спастися.


Кондак, глас 8

Воздержанием тело духу поработив,/ душу же равноангельну сотворив,/ святительскою одеялся еси одеждою, яко венец священства;/ и ныне всех Владыце предстоя,// моли, всеблаженне Митрофане, умирити и спасти души наша.


Молитва

О святителю отче Митрофане! Приими сие малое моление от нас, грешных раб Божиих (имярек), к тебе прибегающих, и теплым твоим предстательством умоли Господа и Бога нашего, Иисуса Христа, яко да подаст нам согрешений наших прощение и избавит нас от бед, печалей, скорби и болезней душевных и телесных, обдержащих нас; да подаст вся на пользу настоящаго жития нашего потребная; да дарует нам скончати житие сие привременное в покаянии и да сподобит нас, грешных и недостойных, Небеснаго Царствия Своего, во еже со всеми святыми славити Его безконечное милосердие, со Безначальным Его Отцем и Святым и Животворящим Его Духом, во веки веков. Аминь.