О Соборе Воронежских святых (sobor_voronezh) wrote,
О Соборе Воронежских святых
sobor_voronezh

Category:

Тропарь, кондак, молитва, служба и акафист преподобному Амвросию (Гренкову), старцу Оптинскому (†189

Тропарь, глас 5:

Яко к целебному источнику/ притекаем к тебе, Амвросие, отче наш./ Ты бо на путь спасения нас верно наставляеши,/ молитвами от бед и напастей охраняеши,/ в телесных и душевных скорбех утешаеши,/ паче же смирению, терпению и любве научаеши./ Моли Человеколюбца Христа/ и Заступницу усердную// спастися душам нашим.


Кондак, глас 2:

Завет Пастыреначальника исполнив/ старчества благодать наследовал еси,/ болезнуя сердцем о всех, с верою притекающих к тебе,/ темже и мы, чада твоя, с любовию вопием ти:/ отче святый Амвросие,/ моли Христа Бога// спастися душам нашим.


Молитва

О великий старче и угодниче Божий, преподобне отче наш Амвросие, оптинская похвало и всея Руси учителю благочестия! Славим твое во Христе смиренное житие, имже Бог превознесе имя твое, еще на земли тебе сущу, наипаче же увенча тя Небесною честию по отшествии твоем в чертог славы вечныя. Приими ныне моление нас, недостойных чад твоих, чтущих тя и призывающих имя твое святое, избави нас твоим предстательством пред Престолом Божиим от всех скорбных обстояний, душевных и телесных недугов, злых напастей, тлетворных и лукавых искушений, низпосли Отечеству нашему от великодаровитаго Бога мир, тишину и благоденствие, буди непреложный покровитель святыя обители, в нейже в преуспеянии сам подвизался еси и угодил еси всеми в Троице славимому Богу нашему, Емуже подобает всякая слава, честь и поклонение, Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и присно и во веки веков. Аминь.




Акафист преподобному Амвросию (Гренкову), старцу Оптинскому


Tags: Липецкое, богослужебные тексты
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 1 comment