О Соборе Воронежских святых (sobor_voronezh) wrote,
О Соборе Воронежских святых
sobor_voronezh

Category:

Тропарь, кондак, молитва и акафист преподобному Илариону затворнику Троекуровскому (†1853)

Тропарь, глас 5:

Нищету Христову возлюбивши, / дом и сродники твоя оставил еси, / преподобне отче наш Иларионе, / тем же приял еси мзду трудов твоих на небесех, / идеже ликуя со ангелы, // моли спастися душам нашим.


Кондак, глас 8:

Днесь светло красуется обитель Троекуровская, / яко множество скорбящих обретает утешение, / на твоя молитвы надеющееся, преподобне Илларионе всеблаженне, // ты бо еси земли Липецкия похвало и утверждение.


Молитва

О, предивный угодниче Божий, преподобне и Богоносне отче наш Иларионе, Троекуровский затворниче и чудотворче, земли Липецкия славо и похвало! Чрез все житие твое неуклонно Богу последовав, любве ради к Нему мнози подвизи, скорби и болезни понесл еси и еще на земли храм честен Святаго Духа чистотою души твоея соделался еси. Темже дар рассуждения и совета, дар прозорливости, дар изцеления и чудотворения еще в земной твоей жизни в изобилии от Господа приял еси. Ведуще велие твое пред Богом дерзновение, с верою и любовию к тебе притекаем и усердно молим тя: испроси у Господа Вседержителя миру умирение, жития христианскаго на Руси утверждение, от глада и пагубы избавление, душам же нашим спасение. Умоли Всещедраго Владыку, да угасит пламень страстей наших и низпослет росу благодати Своея на иссохшия сердца наша, да и мы молитвами твоими плод духовный принесем и сподобимся странствие земное непостыдно скончати и в Отечестве Небеснем часть со святыми улучити, да славим и поем Всесвятое имя Отца, и Сына, и Святаго Духа, во веки веков. Аминь.


Акафист преподобному Илариону, затворнику Троекуровскому


Tags: Липецкое, богослужебные тексты
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 2 comments