?

Log in

No account? Create an account

sobor_voronezh


О Соборе Воронежских святых


Previous Entry Share Flag Next Entry
Тропарь, кондак, молитва и акафист преподобному Илариону затворнику Троекуровскому (†1853)
sobor_voronezh
Тропарь, глас 5:

Нищету Христову возлюбивши, / дом и сродники твоя оставил еси, / преподобне отче наш Иларионе, / тем же приял еси мзду трудов твоих на небесех, / идеже ликуя со ангелы, // моли спастися душам нашим.


Кондак, глас 8:

Днесь светло красуется обитель Троекуровская, / яко множество скорбящих обретает утешение, / на твоя молитвы надеющееся, преподобне Илларионе всеблаженне, // ты бо еси земли Липецкия похвало и утверждение.


Молитва

О, предивный угодниче Божий, преподобне и Богоносне отче наш Иларионе, Троекуровский затворниче и чудотворче, земли Липецкия славо и похвало! Чрез все житие твое неуклонно Богу последовав, любве ради к Нему мнози подвизи, скорби и болезни понесл еси и еще на земли храм честен Святаго Духа чистотою души твоея соделался еси. Темже дар рассуждения и совета, дар прозорливости, дар изцеления и чудотворения еще в земной твоей жизни в изобилии от Господа приял еси. Ведуще велие твое пред Богом дерзновение, с верою и любовию к тебе притекаем и усердно молим тя: испроси у Господа Вседержителя миру умирение, жития христианскаго на Руси утверждение, от глада и пагубы избавление, душам же нашим спасение. Умоли Всещедраго Владыку, да угасит пламень страстей наших и низпослет росу благодати Своея на иссохшия сердца наша, да и мы молитвами твоими плод духовный принесем и сподобимся странствие земное непостыдно скончати и в Отечестве Небеснем часть со святыми улучити, да славим и поем Всесвятое имя Отца, и Сына, и Святаго Духа, во веки веков. Аминь.


Акафист преподобному Илариону, затворнику Троекуровскому




  • 1
Акафист: http://www.vob.ru/saints/prp/il_troe/akaf.htm :)
И сразу вопрос: и по жизнеописанию, и по указанию на сайте Воронежской епархии день памяти святого -- 5 ноября. Однако в официальном календаре РПЦ МП день памяти -- 5 октября. Я его у себя указал под ноябрьской датой. Но как правильно?

День памяти прп. Илариона Троекуровского 5 ноября (ст.ст.), а не 5 октября, как было указано в списке собора Тамбовских святых в православном церковном календаре.

  • 1