О Соборе Воронежских святых (sobor_voronezh) wrote,
О Соборе Воронежских святых
sobor_voronezh

Category:

Тропарь и кондак священномученику Сергию (Звереву), архиепископу Елецкому, Мелитопольскому (†1937)

Тропарь, глас 4:

Красуется земля наша, / прославляя сына своего святителя Сергия, / венцем мученичества украшеннаго, / града Мелитопаля иерарха добропобеднаго, / догматов Церкви столпа непоколебимаго. / Тем же и ныне спасай нас, священномучениче Сергие, // людей православных слава и ограждение.


Кондак, глас 8:

Чистоту веры православныя ревностно утвердив, / узы и страдания за Христа претерпел еси, / от Царя Небеснаго мученический венец приял еси. / Не остави нас молитвами твоими, // Сергие, святителю всеславный.


Молитва:

Досточудный угодниче Божий, крепкий наш молитвенниче и заступниче, святый священномучениче Сергие! Услыши нас, грешных и недостойных, молящихся тебе с верою и любовию: огради молитвами твоими Церковь Святую от расколов и шатаний, буди покровитель Отечеству нашему и православным людям его, руководствуя нас ко спасению. Умоли Отца Небесного подати душам нашим крепость и телесем потребное здравие, и в мире и покаянии скончати житие свое и Царствия Небесного наследника стати, идеже ты ныне со всеми святыми предстоиши, прославляя в Троице славимаго Отца и Сына и Святаго Духа во веки веков. Аминь.
Tags: Липецкое, богослужебные тексты
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 2 comments